Ilość składników odżywczych w diecie jest jedną z podstaw tego, jakie będziemy mieli efekty kształtowania sylwetki. Bez względu na to, czy naszym celem jest budowa masy mięśniowej, czy redukcja tkanki tłuszczowej, ilości te są bardzo podobne. Założenia diety zbilansowane mówią o 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,3 g tłuszczów i reszta pozostałych [...]
[...] bialka 2.6 g/kmc wiec troche za duzo ale tego zredukowac juz nie umiem... Widze, ze wszyscy na forum bialeczko szamaja, ze takie wazne itp. Ale wydaje mi sie, ze w moim przypadku nawet jak wypadna mi 2 posilki to tego bialka i tak uzupelniac nie bede musial? Pewnie bez dwoch posilkow spadnie mi do 2.2g/kmc wiec i tak ok. Mam racje czy nie? :>
Jeszcze może dołożę. Eh te czasy, wraz z fitness clubami i crossfitem dotarły białka bez glutenu i laktozy o smaku mascarpone... chcemy mordowni, gumy turbo i paszy dla świń.
[...] Tak po 40-50min po zjedzeniu obiadu zaczynam ćwiczyć, tylko teraz się zastanowiłem, że cieszko będzie zjeść jeszcze w tym odstępie te jabłuszko i banana, a chyba nawet to bez sensu bo będę pełny. Co proponujesz ? a i pocą miałbym dorzucać białko przed treningiem, organizm momentalnie je spali podczas treningu jak się mylę to mi wytłumacz a i [...]
Ok jesli odejme białka i dam wiecej tłuszczy to masa pojdzie w gore?? A jak z tkanka tłuszczowa bedzie bez zmian czy moze troche spadnie?? I jeszcze prosze napisz czy aeroby zatrzymia wzrost masy?Z gory dzieki
Bez względu na to, czy mamy niski, czy wysoki poziom tkanki tłuszczowej redukcja jej wygląda podobnie. Spełnić należy podstawowe założenia, które są niezbędne w uzyskaniu efektów. 1. Treningi siłowe. Jednak z podstaw kształtowania sylwetki. Nasze mięśnie potrzebują bodźca do wzrostu. Inaczej niestety nie są organizmowi potrzebne i pobywa się on [...]
[...] maksymalizacja spalania tłuszczu to nie należy niczego w ich trakcie spożywać poza wodą i tyle. W 100 gramach białka serwatkowego może być z 5 gram węglowodanów total, więc jak bierzesz 30-50 gram takiego białka to dostarczasz mniej niż 3 gramy węgli łącznie, z których jedynie część to laktoza - ilość bez absolutnie żadnego praktycznego znaczenia
[...] możemy się nimi zajadać do woli. /SFD/2016/11/3/2fc62f7c87fd4608bc07ced7fc9173a4.jpg Poniżej kilka przepisów z Kuchni SFD: sfd.pl - Białkowy baton lepszy od snikersa bez pieczenia sfd.pl - Wegańskie batony daktylowe sfd.pl - Baton z masła orzechowego sfd.pl - Proteinowy baton Bounty Do poczytania: [...]
[...] ćwiczenia, takie jak: przysiady, wykroki, ciągi, wiosłowania, podciągania na drążku, wyciskania itp. Czyli ćwiczenia angażujące wiele z naszych partii mięśniowych, bez niepotrzebnego izolowania mięśnia. W celu doboru treningu pod swój organizmu zapraszam do odpowiedniego działu, jaki jest trening dla początkujących: [...]
[...] 2-3 wiaderka 750g ( sa tez wieksze-wychodza taniej). Kreta 2 razy dziennie- w dni treningowe przed i po treningu, w dni nietreningowe rano i wieczorem( w dni nietreningowe bez dekstrozy), HMB W dni treningowe rano, po treningu i na sen, w dni nietrenigowe rano, i dalej co szesc godz( powinno sie brac ostatnie na sen )- 6 kaps dziennie- czyli po [...]
[...] wystąpienia ich braku w diecie. Gainery warto stosować właśnie wtedy, gdy nie mamy czasu, możliwości, ochoty na przygotowanie, czy zjedzenie posiłku. Również w okresie bezpośrednio po treningu, gdy nasz układ trawienny nie jest jeszcze gotowy na trawienie stałego posiłku, warto wypić odżywkę w formie płynnej. Jedną z nich jest PVL Mutant [...]
[...] poza tym całkiem fajnie. W dniu nóg warto dodać jeszcze jakąś formę uginania nóg po prostowaniu żeby trening był kompletny. Trening grzbietu też taki bym nazwał pompującym bez konkretów. Co do samej redukcji jeśli poziom tkanki tłuszczowej jest za duży co widzisz w lustrze to trzeba podejść lepiej do diety. Niestety kontrolowanie tylko ilości [...]
[...] - celowo właśnie mieszane są RÓŻNE białka. Oczywiście np. 100g wpc się nie wchłonie, ale już 5 rodzajów białek po 20g może być dobrą propozycją. Szczególnie, że sen to 8h bez jedzonka (aczkolwiek ja się budzę zwykle 2-3 razy i wtedy wrzucam amino, po czym dalej spać). Gainer... wielu zapomina, iż trawienie białka to proces bardzo energochłonny [...]
[...] jakie przepisy stosować na redukcji a jakie, gdy naszym celem jest budowa masy mięśniowej, trzeba znać podstawy diety zbilansowanej. Każdy, kto je zna, wie o tym, że bez względu na stosowany cel, przepisy będą takie same. Korygujemy jedynie ilość kcal i makroskładników w posiłku. Jednak bazować należy na tych samych źródłach składników [...]
Jeszcze kilka lat temu, szczególnie wśród osób początkujących spotkać można było dość często przeświadczenie o tym, że ilość serii i powtórzeń w wykonywanym treningu decyduje o tym, czy będzie budować masę mięśniową lub robić rzeźbę. Panowały poglądy, iż ilość powtórzeń 10-16 i duża ilość serii pomoże spalić tkankę tłuszczową i uwidocznić mięśnie. [...]
Przede wszystkim, aby rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytanie przydałoby się wiedzieć jakie białka konkretnie chcesz porównywać. Nie znam oferty Ostrovitu, na pewno tych białek mieli kiedyś parę, zapewne przez ostatnie lata mogli ich wprowadzić jeszcze więcej - ostatni raz z białkami ostrovit miałem do czynienia, jak pracowawłem w sklepie z [...]
[...] (i naszych kolegow z forum) do startow w zawodach ? Gwoli scislosci nieraz polecal (zalecal, kazal jak kto woli) spozywac carbo lub gainera zaraz po treningu ? Amator bez kszty wiedzy, powinien robic jak Ronnie Coleman...] Sorry ale kolega swoje wnioski wysnowa chyba tylko z filmu na ktorym prezentowany jest trening Ronniego gdzie nie [...]
[...] Jeśli natomiast uparcie nie będziesz chciał korzystać z gotowych gainerów, oczywiście możesz skomponować sobie swój gainer bez mleka (zapewne nie tolerujesz laktozy). Pamiętaj, że laktozę zawierają wszystkie białka pochodzenia mlecznego. Zatem, bazuj na odżywkach białkowych takich jak białka [...]
/SFD/2022/12/5/05cee19a3f294572b13aaaaa3093370a.jpg Białko jako podstawowy makroskładnik diety jest bardzo istotny dla osób trenujących pod kątem sylwetki. Bez względu czy to okres budowania masy mięśniowej czy też redukcji tkanki tłuszczowej białko odgrywa bardzo istotną rolę. Jednak jak do wszystkiego trzeba podejść z pewną dozą rozsądku. Biorąc [...]